pexels-photo-259027

Buffertje voor later

Een hoop ondernemers hebben geen winstplan en daar kan ik mij soms even zorgen om maken. Want weet je, dat is nu precies waar de meeste ondernemingen op stuk lopen.

Het is namelijk wel zo dat wanneer je geen winst hebt je eigenlijk gewoon zal moeten gaan stoppen! Dan is eigenlijk gewoon helemaal klaar, want je kosten betalen, dat is geen enkele optie meer. Dan is het echt einde onderneming!

 

Om die reden maar ik altijd met ondernemers een winstplan. En dit is niet alleen een plan om winst te gaan maken maar zeer zeker ook om een buffertje op te gaan bouwen.

En onderschat dat buffertje echt niet, want wanneer het even tegenzit dan heb je deze keihard nodig.

En niet alleen wanneer het even tegenzit met je omzet, maar denk ook aan fouten die je kunt maken of eventueel ziek worden en er tijdelijk tussenuit moeten.

Er tussenuit moeten betekent simpelweg niet kunnen werken en voor vele ondernemers betekent dit dan ook geen inkomsten meer, dus dan zeker geen winst.

Je hebt juist in die situaties rust nodig, en dat buffertje is dan precies waar dit voor zorgt!

 

Dus mijn tip voor vandaag: Zorg er echt voor als ondernemer dat je een goed winstplan maakt en aan de slag gaat met je buffertje zodat wanneer er zorgen zijn, jij onbezorgd verder kunt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
0 Shares
Share
Share
Tweet