De kracht van nee zeggen is zo belangrijk bij het ondernemen! We doen als ondernemers zoveel dingen die compleet helemaal niks opleveren.

Denk maar eens aan het urenlange scrollen op social media! Maar zo zijn er echt wel meer dingen.

Wat dacht je van al die documentjes steeds opnieuw opleuken, of weer opnieuw gaan werken aan een nieuw plaatje op je website omdat die er nog niet goed genoeg uitziet.

Noem het maar op, al die dingen die in wezen jou echt geen enkele klant gaan geven en zeker ook geen geld gaat genereren. Je bent eigenlijk gewoonweg je tijd aan het verdoen!

Stel je nu eens voor dat je bij een werkgever aan de slag zou zijn, denk je dat je daar hele dagen zou mogen vullen met dit soort werkzaamheden en daar dan ook aan het einde van de maand een mooi salaris voor zou ontvangen?

Mijn tip van vandaag:

Ga deze week nog zitten achter je bureau of aan een tafel en ga nu eens echt opschrijven welke taken er liggen die echt nog gedaan moeten worden en dan ook werkelijk jouw onderneming iets op gaat leveren! Die taken die je continu maar blijft uitstellen.

Ga daarmee aan de slag en zeg nu eens echt nee tegen al dat andere dat alleen maar tijd opslokt en je niks brengt.

Ga met de juiste mensen afspraken maken in plaats alleen voor het gezellige. Ga eens kijken hoe je tijd beter ingedeeld kan worden, waardoor je minder uren maakt maar wel productief bent.

Jij weet precies waar je nee tegen moet gaan zeggen en waar je mee mag gaan stoppen!

Je kunt je tijd maar 1 keer uitgeven, wees daar dan ook zorgvuldig en zuinig mee.

Ga er echt mee aan de slag en druk eens en voor altijd op die stop knop!