optical-deception-813728_960_720

De meeste ondernemingen gaan kapot door belemmerende overtuigingen

Maar wat is nu eigenlijk een overtuiging? Een overtuiging is dat wat jij gelooft, hoe jij de wereld ziet en deze beleeft door middel van al jouw zintuigen.

De meeste overtuigingen en geloof worden geïnstalleerd als kind zijnde. Daardoor heb je allerlei patronen die je van je ouders hebt meegekregen, maar zo ook dat alles wat je op school hebt geleerd bijvoorbeeld.

Dat heeft er allemaal aan bijgedragen aan hoe jij de werkelijkheid ziet, jouw werkelijkheid!

Maar dan maken we nu het stapje, waar het in eerste instantie over ging, naar belemmerende overtuigingen.

De kunst is om die belemmerende overtuigingen te gaan tackelen! Een van de voorbeelden die ik mee kan geven is iets wat zeer vaak voorkomt in mijn praktijk is de overtuiging niet goed genoeg te zijn.

Dit is ook heel goed terug te zien in hoe de ondernemer dan zijn of haar plan maakt, en zo ook welke acties er wel of niet worden genomen of op welke wijze deze worden genomen.

Maar ook of dat de kansen die zich voordragen worden aangepakt en op welke wijze hier dan weer mee wordt omgegaan.

Want je kunt jezelf echt wel de vraag stellen of je kansen überhaupt kunt creëren wanneer je de overtuiging hebt niet goed genoeg te zijn! Simpelweg omdat wanneer je dit denkt en voelt en gelooft, je hier ook echt naar gaat handelen.

Dat is uiteindelijk ook hoe jij de wereld ziet en dus ga je automatisch ervoor zorgen door middel van het stukje filteren dat je keer op keer bevestigd wordt in die belemmerende overtuiging.

Dat is niet niks en zeker wel gevaarlijk wanneer je dit helemaal integreert in je onderneming. Je manifesteert precies dat wat je gelooft.

 

Maar hoe tackel je dan een belemmerende overtuiging?

  1. Word je bewust van het feit dat je te maken hebt met een belemmerende overtuiging!
  2. Stel jezelf dan 5 keer de vraag waarom je datgene denkt of gelooft?
  3. Dan stel je jezelf de vraag hoe je dit zou kunnen veranderen. Misschien valt er iets te leren of misschien is er een overtuiging nodig die ervoor zorgt dat je wel je doelen gaat behalen.

 

Tackelen van belemmerende overtuigingen is niet altijd even makkelijk omdat je te maken hebt met onbewuste patronen. Ik zeg dan eigenlijk altijd:” Je zit vast in je hypnose!”

Het is niet voor niets dat wij zeggen dat wij ondernemers uit hypnose halen!

Blijf je nu toch last houden van belemmerende overtuigingen en wil je er echt van af. Uit dat rondje stappen waar je steeds maar in blijft draaien waarin je steeds te weinig winst behaalt of steeds je doelen mist dan kun je altijd contact met mij opnemen voor een gratis 1 op 1 gesprek!

Dus aan de slag en werk aan die belemmerende overtuigingen!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
0 Shares
Share
Share
Tweet