Het is al een tijdje geleden, maar wel interessant om te delen. Tijdje terug zoals ik al aangaf kwam er een hulpvraag van een cliënt met tegelijkertijd een soort van statement die hij zelf maakte.

Hij zei namelijk; “Ik heb je hulp nodig want ik ben een kampioen in negatief denken!” Hij was een ondernemer en zijn bedrijf liep in principe goed. Toch zag hij zelf dat er nog veel meer uit te halen was.

Ondanks dat hij die mogelijkheden ergens wel zag gaf hij aan dat hij te veel tijd en energie verspilde aan het continu negatieve denken. Dat overheerste eigenlijk best heel veel van zijn dagelijkse routine. Dat zorgde er dan weer voor dat hij niet echt verder kon.

Door zijn negatieve denken kon hij niet echt iets creëren, en dat is zeker wel iets dat je veel terug ziet bij ondernemers. Dat wanneer ze te veel in hun hoofd zitten en zeker wanneer er gepiekerd wordt.

 

Daar zijn we meteen mee aan de slag gegaan en dat wat vooral heel veel verandering bracht was de regressietherapie sessie.

Terug in de tijd als het ware om te achterhalen waar dit probleem is ontstaan. Waar is het begonnen dat je dit gedrag nu hebt als volwassenen?

Hij kwam in een situatie van lang geleden terecht waarin hij als kind voor de klas stond en een spreekbeurt moest gaan houden.

Dit ging helemaal verkeerd, hij kreeg een black out en voelde zich echt vreselijk toen hij voor de klas stond. Dit had dus zo´n impact op hem gemaakt dat hij eigenlijk zichzelf het gedrag had aangeleerd om altijd maar het negatieve van alles in te zien.

Niet wat je noemt het meest handige gedrag om met je onderneming verder te gaan groeien natuurlijk!

 

Het mooie met deze techniek is dat je dit gedrag helemaal en ook direct kunt transformeren. Nee, zeker is het geen tijdmachine waarin we de gebeurtenis gaan veranderen maar wel veranderen we de perceptie waardoor die hele gebeurtenis een compleet andere lading krijgt.

Fantastisch natuurlijk want erna was het negatieve denken voorgoed voorbij en kon hij weer zijn pad aflopen waar hij van alles weer ging creëren.

Het is een veelvoorkomend probleem, dat piekeren, dat negatieve denken, bij velen maar zeer zeker zie je dat veel terug bij ondernemers. Hier gaat dan zoveel tijd in zitten en het kost zoveel energie wat dus echt niet nodig is.

 

Als hypnotherapeut beschikken we over vele mooie technieken, waarvan inderdaad de regressie die absoluut super mooi is om te doen, zowel voor mij als therapeut als voor de cliënt…het is als het ware dat je een jasje uitrekt, die je al heel lang weg had moeten doen omdat die versleten was, en echt goed passen deed hij niet en erna loop je de deur uit met een hele nieuwe, die heerlijk zit en perfect past.

Gaaf toch!