sparta rotterdam john van doorn

Het afgelopen jaar heb ik veel succesvolle ondernemers geïnterviewd.

Het afgelopen jaar heb ik veel succesvolle ondernemers geïnterviewd.
Deze interviews komen terug in mijn boek “Het hypnose vliegwiel voor ondernemers” (komt dit voorjaar uit). De heer John van Doorn van D&S Groep ( vastgoed) uit Schiedam was 1 van deze ondernemers.
Hieronder tref je een paar opmerkelijke punten uit het interview aan.
Vind je het werk leuk wat je doet?:
Je moet werken vanuit een passie en niet vanuit een geld drijf. Zo is ook mijn zoon in de zaak gekomen. Hij heeft eerst met alle functies meegelopen en toen opgeschreven wat hij het leukst vond. Dat is het werk wat hij ook is gaan doen. Je kan namelijk alleen maar goed worden in de dingen die je leuk vindt. Want in je werk gaat veel vrije tijd zitten. Daarom is het belangrijk dat je het naar je zin hebt. Zorg dat je het zo voor elkaar hebt en dat je het leuk hebt. Elk jaar dichter bij je pensioen is ook een jaar dichter bij je einde!
Als je lol hebt in je werk dan komen de acties als vanzelf. Dit kost dan geen moeite en het voelt dan ook niet als werk.
Kijk naar het positieve in het leven. Maak het beste ervan. Als iets tegenvalt kijk dan eens wat je er van geleerd hebt.
Aan elk werk zit mindere kanten en daar kan je beter iemand voor vinden en inhuren. Je kan niet ondernemen zonder gezeur. Er blijven altijd issues op je weg komen.
Waardoor ben jij succesvol?:
Je wordt niet vaak als vakman gezien, maar er wordt gezegd dat je geluk hebt gehad. Natuurlijk moet je geluk hebben om op het juiste moment in te stappen. Maar je moet ook een toekomst visie hebben. Bij ondernemen hoort groeien, je moet dus ook ambitieus zijn.
Wat is je achtergrond?:
Ik heb technische school gedaan. Kennis is niet altijd studeren. Je hebt ergens interesse in en je verdiept je erin. Je moet ook lef en kwaliteit hebben. Je moet ook weten waar je niet goed in bent. En dan neem je mensen aan die deze kennis wel hebben.
Iedereen ziet andere kansen. Dat ligt eraan waar je interesse lag en wat je hebt geleerd in je verleden.
Welke stappen heb je genomen om de bekendheid van D&S groep te vergroten?:
Het is belangrijk voor een ondernemer om zichtbaar te zijn. Door het sponsoren van SPARTA hebben wij onze zichtbaarheid enorm vergroot. Wij zijn gaan sponsoren op het moment dat SPARTA gedegradeerd was. Op dat moment kan een club enkel maar groeien, en dat deden zij ook. Het jaar erop speelde ze al weer in de ere divisie. Je laat jezelf dan ook zien, daardoor wordt je gezien als “groot bedrijf” terwijl er binnen het bedrijf niet veel veranderde.
Maar ik heb ook voor SPARTA gekozen omdat ik dit leuk vond. Ik nam geen box om met relaties in te gaan zitten. Ik ging met vrienden en genieten van de wedstrijden. Ook wilde wij wat betekenen voor de gemeenschap van Schiedam. Dit konden wij mooi combineren op deze manier.
Wat het ons precies heeft opgeleverd dat valt niet uit te rekenen.
Maar ik ga altijd van de onderkant naar de bovenkant. Ik stap het liefst in iets in als het “laag” is. Zodat ik de mogelijkheid heb om mee te groeien.
Ook in de vastgoed doen wij dit. Wij kopen vastgoed op b en c locaties zodat wij mee kunnen groeien om het naar a locatie te brengen. Als je iets op een a locatie koopt dan valt er niets te groeien.
Hoe kijk jij tegen geld aan?:
Je moet nooit geld nastreven als doel op zich. Ga als startende ondernemer niet direct aan het uitgeven. Niet een “reken je rijk schema”. Je moet het leuk vinden dat je daarom er tijd in wenst te stoppen. Niet omdat je geld wilt verdienen.
Als je allemaal je best doet is er voor iedereen wel wat te verdienen. Je moet er allemaal wat aan kunnen verdienen. Als je iemand iets verkoopt waar degene niets aan kan verdienen dan zie je ze niet meer terug.
Je moet je buffer gebruiken voor dingen waar je geld mee kan verdienen.
Wat zijn de Kernwaarden van D&S Groep?:
Kernwaarde van D&S is eerlijkheid. Mensen die niet kloppen, die niet eerlijk zijn daar moet je geen zaken meedoen.
D&S bestaat al 35 jaar, Wat is er in deze tijd verandert in de manier van ondernemen?
De wereld is veel opener daarom moet je ook opener opereren. Iedereen kan bij de informatie. Wees daarom maar heel open.
Ben je anders leiding gaan geven door de jaren heen?
Ik neem enkel mensen aan met de intentie voor langere termijn. Wij zijn een familie bedrijf. Mensen die bij mij werken moeten een soort van familie worden.
Moet je veel acties halen om je doelen te bereiken?
Nee, omdat ik er lol in hebt, dan gaat het vanzelf
Het hypnose vliegwiel voor ondernemers – Het boek om meer winst te halen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
0 Shares
Share
Share
Tweet