c42b01f6-c045-4e16-a49a-d06383898d78 (2)

Hoe hou jij al je ballen hoog?

Het is voor een ondernemer soms heel moeilijk en zeker wel een uitdaging om alle ballen in de lucht te kunnen en blijven houden.

Je ziet veelvuldig bij ondernemers dat wanneer ze goed gaan groeien en ook heel hard groeien met hun bedrijf dat wat zo geweldig is ook ineens een probleem kan worden.

Door de drukte in verband met de groei is het heel moeilijk om dan alle taken die ook bij die groei en ontwikkeling van de onderneming horen ook uit te kunnen voeren.

Om alle rollen die hierbij horen ook echt in te kunnen vullen. En dat is natuurlijk helemaal niet vreemd!

 

Dat is vaak het moment dat je als ondernemer even echt onder de loep moet gaan nemen welke rollen er ineens allemaal bijkomen en waar het stroef begint te lopen.

Dit is het moment dat je gaat kijken naar wie bepaalde taken over kan gaan nemen want hoe graag je het ook zou willen, je kunt als ondernemer echt niet alles blijven doen.

Eén van de meest belangrijke dingen is toch wel dat diegene echt moet passen bij jouw bedrijf. Dit is onder anderen jouw visie, jouw missie, de wijze waarop jij werkt.

Maar zeer zeker ook jouw persoonlijkheid, hoe jij de dingen ziet, hoe je graag het één en ander gedaan wilt hebben.

 

Stel, jij huurt iemand in die vrij langzaam is, of in ieder geval aanzienlijk langzamer dan jij zou willen. Dan ga je een probleem hierin ervaren wanneer jij juist heel erg tempo erin wilt houden en iemand bent die de dingen heel snel af wil hebben.

Onderschat dit niet. Het is van enorm belang dat jij goed gaat onderzoeken of de persoon die je in je team wilt ook echt bij jou en jouw werkwijze past.

 

Daarnaast kan het ook heel handig zijn wanneer je gaat kijken of diegene iets toe kan voegen aan jouw bedrijf. Dit doe je dan echt vanuit het oogpunt hoe genereer je meer waarde voor jezelf en jouw bedrijf.

Als voorbeeld kun je denken aan het inschakelen van een boekhouder die ervoor zorgt dat jouw administratie netjes en in orde is. Maar zeer zeker ook met je meekijkt naar eventuele fiscale voordelen en je zo nu en dan kan adviseren. Dus echt met jou meedenkt en je hierbij zo nodig aanvult.

Hiermee verdien je jouw investering in deze persoon en de taken die diegene heeft ook echt daadwerkelijk terug. Dit kan jou zonder twijfel ook echt meer geld opleveren dan je in eerste instantie zou vermoedden.

 

Kijk dus hier echt heel serieus naar en zorg ervoor dat je mensen inhuurt die echt datgene hebben dat jij nodig hebt en zoekt. Vergeet vooral niet dat je het gemiddelde bent van de vijf mensen die je het meest om je heen hebt.

Want wanneer jij de juiste mensen in je team vergaart zullen deze jou ook meetrekken naar een hoger niveau en jij hen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
0 Shares
Share
Share
Tweet