petrol-996617_960_720

Hoe tank jij?

Ondernemen is een werkwoord. En vaak voelen wij ons als ondernemer ook erg actief en aan het werk en druk. Maar zijn wij eigenlijk dan wel druk met ondernemen?

Wat ik vooral zie gebeuren bij vele ondernemers om mij heen maar zo ook bij de cliënten die bij mij komen is dat de dagen vol zitten, dat ze vermoeid zijn, dat ze belachelijk veel uren maken maar wanneer je echt gaat kijken wat ze nu echt produceren is het te vaak zo goed als niets of in ieder geval niet voldoende.

Je hebt ervoor gekozen om een opleiding te volgen, of een cursus, of je hebt gestudeerd voor iets dat je op het idee heeft gebracht om ondernemer te gaan worden,

Of geen van bovenstaande is bij jou van toepassing en je bent gewoon begonnen met een idee en bent eventueel allerlei marketing cursussen aan het volgen.

Wat jou weg ook is geweest, je hebt een keus gemaakt en je bent die bepaalde weg op gegaan. Je stapte als het ware in je auto en ging rijden, je ging een weg volgen die avontuurlijk is en waar jij helemaal zin in had.

Maar wat is er dan aan de hand dat het zo vaak mis gaat bij ondernemers? Nou, eigenlijk het werkwoord ondernemen!

Want het is een weg van doen, van actie, en zeker wel een avontuurlijke weg die je naar een geweldige bestemming gaat brengen, maar alsnog om bij die weg te komen moet je wel gas geven.

Wat ik veelal zie is dat ondernemers weten wat ze willen, weten welke weg ze moeten volgen maar toch nog even wachten ermee. Op hun reis stoppen ze veelvuldig in de omliggende dorpen om misschien nog even echt na te denken, de puntjes op de i zetten.

Conclusies worden vaak getrokken dat er misschien toch nog wel een cursus nodig zou kunnen zijn.

En steeds weer wordt er een omweg genomen, terwijl die weg waar ze op zijn gegaan heel simpel is, gewoon gas geven en doorgaan.

Er is een bepaalde reden dat er niet wordt doorgepakt, en dat is ontzettend jammer want dat is precies het verschil tussen slagen of het bijltje erbij neergooien,

En het is ook logisch dat je het bijltje erbij neergooit, want er is geen zichtbaar resultaat.

Wees je bewust dat in jezelf investeren belangrijk is, jezelf kennis geven is heel belangrijk, maar soms is het teveel en is er helemaal geen reden of is het moment ervoor er helemaal niet.

Want wanneer jij stopt bij de benzinepomp om te tanken en je tank is vol, blijf je dan toch door knijpen? Nee toch? Vol is vol en dan is het tijd om weer door te rijden.

Er zijn redenen waarom je bij die benzinepomp zou blijven staan, waarom je zou blijven knijpen en de benzine zou verspillen door deze uit de tank te laten over lopen, over de grond, en dat is dan misschien dat jij het echt even niet weet, dat je misschien onzeker bent welke kant op te gaan, of belemmerende gedachten die je parten spelen en je hierdoor jezelf tegenhoudt.

Loop dat dan niet uit de weg, ga er dan ook iets mee doen. Vlucht niet in nog meer kennis op doen die op dit moment niet noodzakelijk is. Nodig ooit? Zeker, misschien wel maar NU is het tijd om te gaan, om de weg op te rijden en gas te geven en te doen waar je voor gekozen hebt: ondernemen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
0 Shares
Share
Share
Tweet