Zeer veel ondernemers laten dingen liggen omdat ze totaal geen lef hebben. Althans, geen lef doen!

En dat is dan weer zo jammer!

Toen ik net begon met ondernemen toen had ik het lef om bij mijn vader kerstdozen mee te nemen, om bij mijn zwager een paar parasols te lenen van mijn zwager en dan net na de sinterklaastijd om in Rotterdam op de Lijnbaan te gaan staan met die stapel kerstdozen.

Met die ene zet verdiende ik zo´n 700 gulden per dag, wat natuurlijk wel een behoorlijke som geld is voor een student!

Dit is echt iets dat ik mis bij veel ondernemers!

Het is van zo´n enorm belang om uit die comfortzone te stappen, lef te gebruiken en je eigen kansen te gaan creëren!

Wanneer je daar nu eens goed over na gaat denken, en echt op zoek gaat naar ideeën, dan gaat dit voorkomen dat je continu in hetzelfde cirkeltje blijft draaien. Daar liggen gewoon echt jouw kansen.

Durf lef te tonen, voel die sensatie die je daarbij nodig hebt, en zoek het echt op, ga die ene grens over die jou steeds te comfortabel houdt.

Bil Gates, we kennen hem allemaal, die toonde vanaf het begin echt lef. Hij verkocht zijn product, zijn programma´s terwijl het niet eens af was. Hij blufte zijn weg naar zijn doel toe. En niet alleen verkocht hij zijn product, hij verhuurde het zelfs.

Dat is absoluut lef hebben, dan stap je duidelijk uit een comfortzone en ga je creëren!

Mijn tip voor vandaag is dat je deze week nog eens echt gaat kijken naar vijf dingen die jij kunt doen om jezelf te kunnen uitdagen. Hoe je dat stukje lef bij jezelf kunt oppakken en echt iets doen wat super spannend is en waar jij echt even jezelf voor moet pushen!

Kijk goed naar datgene dat jouw onderneming nodig heeft om te gaan groeien! Zeker weten dat er genoeg te bedenken is, ga ervoor en daag jezelf hiermee uit!

Niet alleen je onderneming zal groeien maar ook jij zult dit doen!