pexels-photo-1422673

Overtuigingen over geld!

Als je niet zoveel geld verdiend als dat je zou willen dan heb je misschien wel een negatieve overtuiging over jezelf en de hoeveelheid geld die je kunt verdienen of over de hoeveelheid geld die in jouw leven past.

Gelukkig weten de meesten van ons dat overtuigingen over geld nergens op slaan zoals bijvoorbeeld; “Alle vrouwen hebben een gat in hun hand!”. Natuurlijk geven sommige vrouwen veel geld uit maar sommige vrouwen kunnen hun geld ook gewoon vasthouden.

  

En de waarheid die jij denkt dat je over geld hebt, dus de overtuiging die jij over geld hebt, daar ga je dan ook naar leven.

Dat zie je dan ook terugkomen bij vele ondernemers wanneer je kijkt naar hun bankrekening maar zo ook wat zij voor hun diensten of producten vragen.

Heb jij bijvoorbeeld een overtuiging zoals bijvoorbeeld “rijke mensen zijn gierig”, dan zal je er automatisch naar gaan handelen en zul jij niet rijk worden.

Wanneer jij bijvoorbeeld de overtuiging hebt dat geld moet rollen, dan zal het ook zo zijn dat wanneer je geld ontvangt, je dit automatisch meteen uit zult gaan geven.

Wanneer jouw overtuiging is dat geld niet belangrijk is, dan zul je daar vanzelf naar gaan handelen. Misschien dat je dan minder voor je dienst of product gaat vragen. 

Misschien zijn jouw gedachten wel dat jij vindt dat je het niet kunt maken om er een bepaald bedrag voor te vragen, omdat je dat veel te hoog gegrepen vindt, dan zeg je eigenlijk dat jouw dienst of product niet waardevol genoeg is.

 

Wanneer je die overtuigingen niet gaat tackelen dan wordt het heel erg lastig om bepaalde dingen te gaan veranderen, zoals bijvoorbeeld meer gaan vragen voor je diensten of producten. Meer geld genereren wordt dan bijna onmogelijk op deze wijze.

Het is ook niet voor niets dat er ruim 70% van de ondernemers het echt heel moeilijk hebben en die serieus verlies draaien. Dat zijn de momenten dat je ondernemers niet alleen de schulden in ziet gaan maar veelal ook failliet ziet gaan.

 

Mijn tip is dan ook, ga echt aan de slag met de overtuigingen die jij hebt wat betreft geld. Tackel de overtuigingen die je tegenkomt, zodat je misschien inderdaad meer gaat vragen voor je diensten of producten omdat je de waarde er dan wel van in gaat zien. Zodat jij eens en voor altijd uit je gevangenis stapt van tekortkomen en weer gas kunt geven richting de Kalverstraat!

Hoe mooi zou dat zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
0 Shares
Share
Share
Tweet