pexels-photo-210661

Thinking time

Thinking time is een techniek die ik heel vaak met ondernemers doe en het is ook iets dat ik zelf heel veel toepas.

Ik heb zelf een aparte plek in huis en zelfs een speciale stoel waar ik in ga zitten. Wanneer ik hiervoor ga zitten, neem ik een kladblok en pen erbij. Ik zorg ervoor dat mijn telefoon uit staat maar ook vermijd ik echt  allerlei andere afleidingen zoals social media en dergelijke zodat ik echt niet gestoord kan worden.

Ik zorg er dan voor dat ik minimaal 30 minuten tot 45 minuten hiervoor bewust tijd vrij maak. Op dat moment ga ik mijn puur focussen op één vraag. Echt alleen de focus op die ene vraag!

 

Je kunt dan denken aan:

  • Hoe kan ik nog meer klanten krijgen?
  • Hoe kan ik nog beter mijn personeel aansturen?
  • Hoe kan ik nog beter mijn tijd indelen?

 

Ik noteer mijn vraag als eerste en eronder zet ik een streep.

 

En dan ga ik zoveel mogelijk antwoorden op mijn eigen vraag geven. En wanneer ik dan net begin zijn het vrij simpele antwoorden die in mij opkomen en die ik eigenlijk normaal ook zou geven maar doordat ik mij nu echt alleen focus op die ene vraag en hier ook de tijd voor uit heb getrokken blijven er antwoorden komen, steeds andere en betere antwoorden. En automatisch komen er ook meer inzichten.

Dit is een hele mooie wijze om je onbewuste patronen te gaan tackelen. Die patronen die je eigenlijk helemaal niet meer wilt en hierop kun je dan allerlei dingen in gaan zetten.

Door de verscheidenheid in antwoorden op die ene vraag kun je dus ook echt acties gaan maken. Dit levert je echt onvoorstelbaar veel op.

Deze techniek is van Keith Cunningham en het is echt een hele sterke en zeer bijzondere techniek. Het zorgt ervoor dat je duidelijke plannen kunt maken die vele malen sterker zijn dan ze anders zouden zijn wanneer je er geen tijd en focus op legt.

Ga dit doen, doe dit wekelijks op één vaste dag in de week en je zult versteld staan van wat het jou als ondernemer gaat opleveren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
1 Shares
Share
Share1
Tweet