Ik vind het altijd een uitdaging en zeker de kunst om zoveel mogelijk uit het ondernemen te halen. Een van de dingen die ik ben gaan doen is visualiseren en dat ik zo fijn en goed gebleken voor mijzelf en mijn onderneming.

Je moet het eigenlijk gewoon eens echt zelf gaan ervaren om op die wijze de dag te beginnen, om te visualiseren hoe jij die dag wilt doorbrengen en ervaren.

Ik doe dit bijvoorbeeld ook met het vuurwerk verkoop, mijn andere bedrijf. Ik visualiseer dan alle processen die hiermee gepaard gaan. Ik visualiseer dat de schappen leeg zijn en al het vuurwerk verkocht is. Ik visualiseer niet alleen heel veel kanten maar zeer zeker ook dat ze tevreden zijn, dat het ook echt gezellig is.

Heel eerlijk, voor ik dit ook echt consequent ging doen had ik wel meer het idee dat het een beetje zweverig en nonsens was allemaal maar. En dan nu kan ik niet anders dan aangeven dat het echt fantastisch werkt.

In de sportwereld wordt dit ook door heel veel sporters gedaan. Max verstappen bijvoorbeeld die visualiseert exact hoe zijn rondes gaan. Andere sporters visualiseren bijvoorbeeld bij het willen halen van een bepaalde prestatie, en tijdens het visualiseren hebben zij dit al heel veel keren gedaan.

Mijn tip van vandaag, ga dit eens doen, en zeker wanneer je toch merkt dat er veelvuldig drukke dagen en onrustige dagen steeds zijn, ga dan een visualiseren hoe jij wilt dat ze gaan lopen.

Doe het maar gewoon, want echt, je zult jezelf verbazen!