eigen naar schap

Eigenaarschap

Eigen zaak is eigenaarschap.
Mensen krijgen kriebels en schieten in de weerstand van het woord “eigenaarschap”. Ze moeten dingen doen en dit is geen vrijheid En vrijheid is wat veel ondernemers nastreven. Maar het is toch de basis van ondernemerschap, je moet jezelf af en toe een liefdevolle schop onder je kont geven om de acties te doen die bij het ondernemerschap horen.
Als werknemer weet je wat er van je verwacht wordt. Het staat in je contract en je baas of manager houdt het in de gaten of je dit wel doet. Als ondernemer ben jij de enige die jou controleert. Een ondernemer moet dus erg sterk in zijn schoenen staan en een ijzeren discipline hebben.
Het woord EIGEN NAAR SCHAP waar staat dit nu eigenlijk voor?
Eigen: de zaak is van jezelf. Je moet zelf de verantwoording nemen en je moet zelf acties nemen. Al heb je mensen in dienst, jij blijft de verantwoording voor alles houden. Sta voor jezelf, en laat los wat anderen van je vinden.
Naar: Naar wat ga je toe bewegen. Wat is je doel en wat wil je bereiken? Je moet een visie hebben waar jij je opricht.
Schap: Als je weet waar je naar toe je wilt bewegen, dan weet je wat je wel en niet moet doen. Het schap is de kader waarbinnen je beweegt.
Zelf vind ik het altijd lastig om mijn administratie bij te houden. Welke actie of taak vinden jullie minder leuk om te doen en stellen jullie vaak uit?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
0 Shares
Share
Share
Tweet